Image
Sehlhall förvärvar del av mark och befintlig förskola i Järfälla, där planerar man att bygga vårdboende och trygghetsbostäder.
Sehlhall förvärvar del av mark och befintlig förskola i Järfälla, där planerar man att bygga vårdboende och trygghetsbostäder. Bild: Sehlhall Fastigheter

Sehlhall köper för att bygga nytt i Järfälla

Transaktioner Sehlhall förvärvar del av mark och befintlig förskola i Järfälla, planerar att uppföra vårdboende och trygghetsbostäder.
Publicerad den 18 September 2019

Nystartade Sehlhall Fastigheter går in som partner i en 8 000 kvadratmeter stor fastighet i Järfälla. På fastigheten finns idag en förskola som hyrs av kommunen. Tillsammans med nuvarande ägare, och i samråd med Järfälla kommun, planerar Sehlhall att utveckla befintlig fastighet och intilligande mark med bland annat ett nytt vårdboende och trygghetsbostäder.
– Som så många andra kommuner i Sverige har Järfälla en ökande andel äldre medborgare. Kommunen bedömer därför att man omgående behöver uppföra flera nya vårdboenden. Vår avsikt är att vara en del av lösningen, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter.

Fastigheten, som ligger i Viksjö, vid Råstensvägen, väster om Jakobsberg, med närhet till såväl god kommunikation som till större grönområden, ingår i affärsområdet Sehlhall Vårdbostäder. Joint venture partner i projektet blir Grävlingsbergs Fastigheter, som tidigare ägt hela fastigheten.
– Vi vill vara en aktiv kraft i området och bidra till att utveckla befintlig fastighet och intilliggande mark med bland annat vårdboende och trygghetsbostäder. Vår bedömning är att området har en god utvecklingspotential. Projektet blir ett tydligt exempel på modern, social infrastruktur, säger Petter Hallenberg, affärsområdesansvarig för Sehlhall Vårdbostäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige