Image

Samhällsbyggnadsbolaget bygger äldrebostäder

Bygg/Arkitektur Samhällsbyggnadsbolaget och Aleris har tecknat avsiktsförklaringar om att bygga vård- och omsorgsboende med 60 lägenheter i Höganäs och ett med 60 lägenheter i Kävlinge.
Publicerad den 4 Juli 2017

- Vi är glada över möjligheten att fördjupa vårt samarbete och utveckla ytterligare äldrebostäder tillsammans med Aleris. Omsorgsboende är en självklar del i vårt samhällsengagemang och vår affärsidé att äga och förvalta samhällsfastigheter i hela landet, säger Krister Karlsson, vice vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Överenskommelsen innebär att Samhällsbyggnadsbolaget bygger ett vård- och omsorgsboende med 60 lägenheter på en yta om cirka 4 000 kvadratmeter BRA i Höganäs. Parterna avser att teckna ett 15-årigt hyresavtal under 2017 för inflyttning redan under 2019.

Avsiktsförklaringen i Kävlinge innebär att samhällsbyggnadsbolaget precis som i Höganäs bygger ett vård- och omsorgsboendet med 60 lägenheter på en yta om cirka 4 000 kvadratmeter BRA. I överenskommelsen för Kävlinge finns också en möjlighet för Aleris att addera ett så kallat trygghetsboende med 40 lägenheter på cirka 2 500 kvadratmeter BRA.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter Serneke-beslutet – så ser styrelsen på bolagsnamnet

Bolag Sernekes styrelseordförande Jan Johansson berättar för Fastighetssverige om varför Ola Serneke inte får lämna bolaget helt och hållet – och hur de ser på en eventuell namnändring på bolaget efter huvudpersonens uppmärksammade forum-aktivitet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY