Image
Kalmar.
Kalmar. Bild: Bernt Fransson/CC BY-SA 3.0

Rikshem köper i Kalmar

Transaktioner Rikshem har förvärvat en projektfastighet i Kalmar, där ett vårdboende med 60 lägenheter ska uppföras till 2020. Ett 15-årigt avtal är tecknat med Ambea och vårdboendet kommer att drivas av Vardaga. Fastigheten förvärvas från Peab och P&E Persson.
Publicerad den 22 Mars 2019

Vårdboendet som uppförs erbjuder 60 lägenheter och kommer att ha en uthyrningsbar area om 4 200 kvadratmeter. Ett 15-årigt avtal är tecknat med Ambea som genom Vardaga kommer att driva vårdboendet. Fastigheten är belägen i Linnéstaden i Kalmar och byggstart sker redan under våren.

Sedan Rikshem etablerade sig i Kalmar har företaget blivit en av stadens största fastighetsägare och har bland annat flera fastigheter med vård- och omsorgsboenden på orten. Bolaget har även växt med ytterligare bostäder genom nyproduktion på Bergagårdshöjden samt i Snurrom. Ett nytt ortskontor ökar också närheten till kunderna.
– Som långsiktig fastighetsägare vill vi utvecklas på de orter där vi verkar och bidra till samhällsutvecklingen. Behovet av moderna samhällsfastigheter är stort och vi är glada över att kunna tillhandahålla lokaler för ytterligare ett vårdboende i Kalmar. Under året har vi också etablerat vårt eget förvaltningskontor på orten för bättre service och ökad närhet till kunderna, säger Christofer Bernebring, regionchef Södra Sverige på Rikshem.

Rikshem tillträder fastigheten när vårdboendet är färdigställt, vilket beräknas ske under tredje kvartalet 2020.
– Vi ser fram emot att kunna erbjuda seniora Kalmarbor, i behov av vård- och omsorg dygnet runt, en trygg och trivsam tillvaro i ett modernt och vackert boende. Boendet kommer att ha ett stort fokus på mat och måltider där maten kommer att tillagas på varje avdelning och tillsammans med de boende, säger Malin Appelgren, tillväxtchef på Ambea.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige