Image

Qliktech in i Sony Ericssons Lund-kontor

Uthyrning Sony Ericsson lämnade Skanskas nybyggda kontorsfastighet Forskaren, på 11 200 kvadratmeter i Lund på grund av neddragningar. Nu har Qliktech övertagit Sony Ericsson avtal.
Publicerad den 13 Januari 2011

Skanska köpte byggrätten 2006 och påbörjade kort därefter byggnationen av fastigheten. Sony Ericsson har varit hyresgäst sedan färdigställandet 2009, men byggnaden har stått tom en period. Nu har Skanska tecknat ett nytt hyresavtal, med Qliktech, som startades i Lund 1993, men som nu har huvudkontoret i USA och är noterat på Nasdaq-börsen.

Qliktech lämnar Ideon, där bolaget föddes.

- Med vårt nya kontor kan vi fortsätta växa i Sverige, säger Jonas Nachmanson, CTO på Qliktech.

- Vi har nu påbörjat en omfattande omprofilering av kontoret för att harmoniera med bolagets värderingar och varumärke.

- Vi är mycket glada att få Qliktech som hyresgäst. Detta är ytterligare ett exempel på att moderna och miljöriktiga kontor är väldigt attraktiva på hyresmarknaden, säger Staffan Haglind, vd på Skanska Öresund.

Forskaren är Lunds första Green Building.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige