Image

Pelle Lydmar blir hotelloperatör i Kistaprojektet

Uthyrning Pelle Lydmar planeras bli hotelloperatör i sporthotellprojektet i Kista, som skapas av Sport Hotels of Sweden (Index International AB, SSM och Executive Invest Stockholm AB).
Publicerad den 16 Februari 2015
Tornet i Kista planeras bli 156 meter högt. Bild: Ettelva Arkitekter/ Mer
Tornet i Kista planeras bli 156 meter högt.

Det 156 meter höga bygget ska markanvisas på Exploateringsnämndens möte den 19 februari.

Planerad BTA är 47 000 meter, topphöjden 156 meter och planerad invigning är år 2019. Pelle Lydmar är tänkt som hotelloperatör.

- Kista är en av Stockholms mest dynamiska platser. Det har hänt oerhört mycket här. Kista är också ett bra exempel på hur viktigt samarbetet mellan politiken och näringslivet är. Den konkurrenskraft som finns här gör hela Stockholm starkt. Ett medvetet arbete har gjort att vi har kunnat locka till oss företag som ligger i framkant i den internationella konkurrensen. Nu tar vi nästa steg i områdets utveckling med bygget av ett nytt sporthotell, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholms stad.

- Vi vill bidra till att Kista utvecklas till en allt mer levande och attraktiv del av Stockholm. Kista som är en av världens mest spännande platser för utveckling, forskning och innovation behöver en mötesplats där människor kan mötas för sport, mat och upplevelser, säger Erik Olsson, representant för ägargruppen till Sporthotels.

- Fastigheten med sin höjd och innehåll kommer att bli ett nytt landmärke för Stockholm och en mötesplats för de som jobbar, gästar eller bor i Kista med omnejd. Vi är fantastiskt glada att staden nu fattar beslut om markanvisning så att vi kan arbeta vidare med att förverkliga den här byggnaden i Kista, säger Erik Olsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige