Image

Pelle Lydmar blir hotelloperatör i Kistaprojektet

Uthyrning Pelle Lydmar planeras bli hotelloperatör i sporthotellprojektet i Kista, som skapas av Sport Hotels of Sweden (Index International AB, SSM och Executive Invest Stockholm AB).
Publicerad den 16 Februari 2015
Annons
Image
Tornet i Kista planeras bli 156 meter högt. Bild: Ettelva Arkitekter/ Mer
Tornet i Kista planeras bli 156 meter högt.

Det 156 meter höga bygget ska markanvisas på Exploateringsnämndens möte den 19 februari.

Planerad BTA är 47 000 meter, topphöjden 156 meter och planerad invigning är år 2019. Pelle Lydmar är tänkt som hotelloperatör.

- Kista är en av Stockholms mest dynamiska platser. Det har hänt oerhört mycket här. Kista är också ett bra exempel på hur viktigt samarbetet mellan politiken och näringslivet är. Den konkurrenskraft som finns här gör hela Stockholm starkt. Ett medvetet arbete har gjort att vi har kunnat locka till oss företag som ligger i framkant i den internationella konkurrensen. Nu tar vi nästa steg i områdets utveckling med bygget av ett nytt sporthotell, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholms stad.

- Vi vill bidra till att Kista utvecklas till en allt mer levande och attraktiv del av Stockholm. Kista som är en av världens mest spännande platser för utveckling, forskning och innovation behöver en mötesplats där människor kan mötas för sport, mat och upplevelser, säger Erik Olsson, representant för ägargruppen till Sporthotels.

- Fastigheten med sin höjd och innehåll kommer att bli ett nytt landmärke för Stockholm och en mötesplats för de som jobbar, gästar eller bor i Kista med omnejd. Vi är fantastiskt glada att staden nu fattar beslut om markanvisning så att vi kan arbeta vidare med att förverkliga den här byggnaden i Kista, säger Erik Olsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY