Image
Peab bygger i Norge.
Peab bygger i Norge. Bild: Oslobygg KF

Peab bygger sjukhem i Oslo

Bygg/Arkitektur Peab har fått i uppdrag att bygga det nya sjukhemmet Tåsenhjemmet i Oslo. Beställare är Oslobygg KF och kontraktssumman uppgår till 446 miljoner norska kronor.
Publicerad den 12 November 2021

Totalentreprenaden omfattar 130 boenden och ett dagcenter fördelat på fyra våningar i massivträ samt en källarvåning. Bruttoarean uppgår till drygt 14 000 kvadratmeter.

Det nya Tåsenhjemmet kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM Excellent och vara en nollutsläppsbyggnad. Projektet kommer också att vara ett så kallat FutureBuilt-projekt, som strävar efter klimatneutral stadsutveckling i Osloregionen.
– Tåsenhjemmet är ett prestigeprojekt för oss på Peab. Vi är stolta över att få uppföra denna viktiga byggnad för boende, anhöriga och anställda. Vi är också positiva till de hårda miljökraven som Oslobygg ställer på oss, eftersom de både bidrar till lägre klimatavtryck och ger oss på Peab värdefull erfarenhet i vårt arbete med att nå våra egna klimatmål, säger Kjetil Runningen, regionchef i Peab.

Projektstart är beräknad till januari 2022 och sjukhuset väntas stå klart för överlämning i november 2023.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige