Image
Peab bygger en simhall i Malung.
Peab bygger en simhall i Malung.

Peab bygger simhall i Malung

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en ny simhall i Malung. Beställare är Malung-Sälens kommun och kontraktssumman uppgår till 216 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Augusti 2022
Nils Staffansson. Nils Staffansson.

Peab bygger den nya simhallen centralt i Malung på en yta av 5 400 kvadratmeter. Simhallen rymmer en 25 meter lång simbassäng med åtta banor, en multibassäng med höj- och sänkbart golv, ett barnlandskap samt en relaxavdelning för uthyrning med varmpool, isvak och bastu. Simhallen kommer att ha en entré med servering som också kan betjäna de badande gästerna.

– Det är väldigt hedrande att vi har fått detta uppdrag. Att bygga badhus är både intressant och krävande, men vi känner oss väl rustade att i nära samarbete med beställaren leverera en ny simhall till Malungsborna, säger regionchef Nils Staffansson.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkansformen partnering. Byggstart är i augusti 2022 och simhallen beräknas vara klar i juni 2024.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2022.

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten svarar på kritiken från Bonava och Roschier

Juridik Tidigare i veckan publicerade Fastighetssverige kritik från Bonava och advokatbyrån Roschier som gällde att Svea hovrätt tagit fram en beräkningsmodell för hur presumtionshyror kan höjas i takt med den lokala hyresökningen. Nu svarar hovrättsrådet Mats Holmqvist på kritiken.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige