Image
Peab bygger produktionsanläggning i Seinäjoki.
Peab bygger produktionsanläggning i Seinäjoki. Bild: Peab

Peab bygger produktionsanläggning i Seinäjoki

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en ny produktionsanläggning till livsmedelsföretaget Atria Oyj i Seinäjoki. Kontraktssumman uppgår till 24 miljoner euro.
Publicerad den 13 September 2021

Atrias projekt innefattar en ny anläggning för fjäderfäproduktion, vilket bidrar till att produktionskapaciteten av kycklingprodukter ökar med 40 procent i Finland. Den nya fabriksbyggnaden blir 200 meter lång och 130 meter bred och får en sammanlagd area på 36 000 kvadratmeter. Utöver produktionsanläggningen byggs här även en matsal, personalutrymmen och kontorslokaler.
– Vi är stolta över att få genomföra det här omfattande och viktiga projektet. Det kräver särskilt kunnande när man bygger produktionsanläggningar för livsmedel av det här slaget, vilket vi har samlat på oss över tiden i våra tidigare samarbeten med Atria, säger Matti Joensuu, regionchef Peab.
– Det här är ett unikt projekt för oss på Atria och en stor investering i den finska fjäderfäproduktionen. För oss är satsningen viktig för vår långsiktiga konkurrenskraft. Med Peab får vi en samarbetspartner som har kunnande och erfarenhet av stora projekt, säger Reijo Äijö, teknisk direktör för Atria Suomi och projektchef för den nya produktionsanläggningen.

Peabs del av projektet börjar i september 2021 och beräknas vara klart i slutet av 2023.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2021.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige