Image

Peab Bostad planerar nya projekt på Hisingen

Bostäder De senaste tio åren har Peab Bostad startat ett 15-tal bostadsprojekt på Hisingen. Närmast väntar den andra etappen av Brf Qvillestaden i Brämaregården med 40 nya lägenheter.
Publicerad den 12 Oktober 2016
Brf Qvillestaden. Bild: Peab Bostad
Brf Qvillestaden. Pehr-Olof Olofsson. Bild: Peab Bostad
Pehr-Olof Olofsson.

De senaste årens projekt har resulterat i nästan 1 500 hyreslägenheter och bostadsrätter på Hisingen.

– Hisingen har en fortsatt stor potential för modern bostadsutveckling och vi kommer de närmaste åren att presentera flera nya bostadsprojekt, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostadsutveckling.

Tidigare har Peab Bostad bland annat arbetat med Porslinsfabriken som följdes upp med projektet Kajen 1 på Västra Eriksberg. För Peab var det sedan naturligt att gå vidare med projekt på Lindholmen och Brämaregården. Brf Lindholmskajen introducerades i våras, då det också var säljpremiär för första etappen av Brf Qvillestaden. Här är det nu dags för den andra etappen. Sammanlagt är det 92 lägenheter som utgör den nya bostadsrättsföreningen.

– Vi tycker det är mycket intressant att vara med och utveckla och förändra bilden av Brämaregården. Det är en arbetarstadsdel som har stora kvaliteter och som präglas av mångfald, kreativitet och en omedelbar närhet till centrala Göteborg. Bostadsbyggandet i Backaplan, Brämaregården, Lindholmen och Eriksberg bidrar till att binda samman och förtäta centrala Göteborg, säger Pehr-Olof Olofsson.

Planen är att fortsätta bygga fler bostäder både på Eriksberg och Lindholmen. Det närmaste aktuella projektet blir Lindholmsvarvet som är en ny etapp i Lindholmshamnen. Det planeras även för nya bostäder i Skra Bro, Björlanda.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY