Image

Peab får ny markanvisning på Lindholmen

Bygg/Arkitektur Peab Bostad fortsätter att satsa på södra Hisingen. I dagarna blev det klart att bolaget fått en ny markanvisning på Lindholmen genom ett samarbete och avtal med Älvstranden Utveckling AB. – Vi skissar på två högre punkthus med sammanlagt cirka 100 lägenheter. Vi vet att behovet av mindre lägenheter är stort. Inte minst i anslutning till skolor och universitet på Lindholmen, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostadsutveckling.  
Publicerad den 20 December 2016
Peab får ny markanvisning på Lindholmen. Bild: Peab
Peab får ny markanvisning på Lindholmen.

Peab har sedan tidigare förvärvat en fastighet på Lindholmen från en privat fastighetsägare. För att söka planbesked krävdes dock ett större markområde och därför kontaktades Älvstranden Utveckling som ägare av grannfastigheten Lindholmen 6:9. Fastighetsnämnden och Älvstranden Utveckling har ställt sig positiva till markanvisningen. När detaljplanen vinner laga kraft överlåts byggrätterna till Peab för ett marknadsvärde.

– Vi hoppas att detaljplanen blir klar om ett par år. Går allt enligt planerna kan lägenheterna börja säljas under 2019 för inflyttning ett år senare, tror Pehr-Olof Olofsson.

Det aktuella området omfattar cirka 3 000 BTA på det som idag kallas för Skatberget, granne med Slottsberget och bara ett stenkast från Göta Älv. I planeringsstadiet har Sweco för Peabs räkning tagit fram ett förslag där den mindre existerande gasverksbyggnaden får en framträdande plats och spelar en nyckelroll i kvarterslivet. Huset kan bli en naturlig samlingsplats och innehålla både lokaler och bostäder.

Den kulturmärkta byggnaden får sällskap av två högre punkthus som kommer att innehålla en betydande andel mindre lägenheter.

– Vi tror att många av köparna återfinns i kategorin förstagångsköpare och vill ha ett modernt boende med bra standard och nära till service, handel och natur.

– Tack vare att vi bygger på ett berg kommer utsikten från nästan alla lägenheter bli exceptionell. Detta oavsett om man blickar ut mot havet och Vinga eller centrala delarna av Göteborg, säger Pehr-Olof Olofsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige