Image

Sex bolag utvecklar Åseberget i Kungälv

Bygg/Arkitektur När kommunägda Bokab AB fick klartecken att utveckla området Åseberget i Kungälv. Nu har sex bolag valts ut. Bolagen är Peab, Förbo, HSB Göteborg, Tornstaden, Wästbygg och Ytterbygg med Bokab som huvudman.
Publicerad den 31 Augusti 2016

Planerna på att utveckla Åseberget har funnits under ett antal år. Nu har Kungälvs kommun gått från ord till handling och via sitt helägda bolag Bokab AB tecknat ett samarbetsavtal med sex aktörer på bostadsmarknaden.

Det var sammanlagt ett 20-tal företag inom bygg- och fastighetsbranschen som anmälde sitt intresse för att delta i utvecklingen och etableringen av Åseberget.
Bolagen som ingår i gruppen är Peab, Förbo, HSB Göteborg, Tornstaden, Wästbygg och Ytterbygg med Bokab som huvudman. Målsättningen är högt ställd. Någonstans mellan 1 000 och 1 500 bostäder planeras byggas med olika upplåtelseformer, stilar och funktioner. Om planprocessen går smidigt kan det vara aktuellt att sätta spaden i marken redan någon gång under 2018.

– Normalt sätt påbörjas detaljplanarbetet innan eventuella exploatörer tillfrågas. Nu har vi gjort tvärtom för att ha erfarna aktörer som bollplank innan detaljplanearbetet startar. Vi får också fördelen att engagera bolag med olika profil och som kompletterar varandra i form av utbud och inriktning. Alla utvalda bolagen har unika saker att tillföra projektet och jag tycker vi har lyckats skapat ett riktigt ”dream team”, säger Peter Jakobson, vd för Bokab. 

Peab kommer vara inne i ett första skede och siktar på att producera cirka 150 lägenheter.

– Planarbetet kommer sätta karaktären på bebyggelsen. Peab Bostad kan erbjuda olika hustyper som attraherar flera målgrupper på bostadsmarknaden. Vi kommer i ett första skede vara inriktade på att producera cirka 150 bostadsrätter, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostad.

– Kungälv är en expansiv kommun och vi vill verkligen hjälpa till att befästa den utvecklingen på bästa sätt. Till våren påbörjas säljstarten av både småhus och bostadsrätter på Vena Ängar i Kungälv/Ytterby och efter det ligger vi i startgroparna för att bidra till att Åseberget ska bli en attraktiv ny stadsdel, fortsätter Pehr-Olof Olofsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY