Image
Easy Depot ska erbjuda smarta lagringslösningar kombinerat med kontor i olika storlekar och med flexibla kontraktstider.
Easy Depot ska erbjuda smarta lagringslösningar kombinerat med kontor i olika storlekar och med flexibla kontraktstider. Bild: Easy Depot

Övertecknad emission – Easy Depot tar in 80 miljoner

Bolag Klarabo-grundarnas nya bolag tar in 80 miljoner kronor när Doxa investerar i Easy Depot.
Publicerad den 6 April 2022
Sofia Wäborg, vd för Easy Depot. Bild: Easy Depot
Sofia Wäborg, vd för Easy Depot.

Easy Depot riktar sig mot småföretagare och erbjuder smarta lagringslösningar med eller utan kontor kombinerat med korta kontraktstider. En månad efter verksamhetens start tar man in 80 miljoner kronor i en övertecknad nyemission, där det börsnoterade fastighetsbolaget Doxa investerar 24,7 miljoner kronor.

En trio KlaraBo-grundare och Sofia Wäborg grundade fastighetsbolaget Easy Depot, något som Fastighetssverige berättat om tidigare. Verksamheten startade i början av mars i samband med att Sofia Wäborg tillträdde som vd. Bolaget planerade då att göra en nyemission på 50 miljoner kronor, men efter ett stort intresse stänger man nu en övertecknad nyemission på 80 miljoner kronor.
– Trots allt som sker i omvärlden har det varit väldigt många som hört av sig och visat intresse för att investera i Easy Depot. Det slutade med att vi tog in en handfull investerare och fick tacka nej till några. Med starka ägare i ryggen kommer Easy Depot vara en stabil och långsiktig aktör i landets kommuner, säger Sofia Wäborg, vd på Easy Depot.

Bland investerarna i Easy Depot finns det börsnoterade fastighetsbolaget Doxa, som gör fastighetsinvesteringar i Sverige och som bland annat har Victoria Park-grundaren Greg Dingizian och fastighetsprofilen Erik Selin med på ägarlistan. Bolaget investerar 24,7 miljoner kronor i Easy Depot och äger därmed cirka 16 procent av bolaget.
– Vi ser Easy Depot som en intressant aktör på marknaden där man valt en spännande nisch inom fastighetsbranschen. Det tillsammans med grundarnas erfarenhet fick oss att investera, säger Victor Persson, vd på Doxa.

Medgrundarna till Easy Depot - Sofia Wäborg, Mats Johansson, Lennart Steen och Anders Pettersson - har investerat 35 miljoner kronor i emissionen och är fortsatt största ägare i bolaget med cirka 70 procent tillsammans. Efter nyemissionen har Easy Depot ett bolagsvärde på drygt 150 miljoner kronor. Kapitalet ska nu användas till bland annat markförvärv för att realisera målsättningen om att etablera 100-150 Easy Depot Business Parks inom sju till tio år.
– Vi ska etablera oss på attraktiva lägen runt om i Sverige och få nystartade bolag och småföretag att våga satsa när vi erbjuder lagringslösningar med eller utan kontor, men alltid utan långa kontraktstider, säger Sofia Wäborg.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige