Image

Optimal får stort uppdrag i Norrtälje

Bygg/Arkitektur Optimal får uppdraget att utveckla den 34 000 kvadratmeter stora handelsplatsen som planeras vid Nordrona, Norrtälje.
Publicerad den 31 Maj 2013
Optimal får uppdraget att utveckla handelsplatsen i Nordrona, Norrtälje. Bild: Optimal
Optimal får uppdraget att utveckla handelsplatsen i Nordrona, Norrtälje.

Området Nordrona ligger vid det forna regementsområdet vid stadens södra infart, intill E18.

Områdets inriktning är mot volymhandel. Ägare till marken är ett bolag som ägs av tre Norrtäljeprofiler; Claes-Göran Sylvén, Magnus Fagerström och Anders Eriksson.

Området består av två olika fastigheter längs med E18 och den första delen beräknas öppna 2015.

- Det här är nog i dagsläget ett av de mest intressanta projekten norr om Stockholm, ett projekt med stor marknadspotential. Norrtälje med omnejd är ett av Sveriges största fritidshusområden där många har behov av såväl det ena som andra, säger Dominika Andræ, partner på Optimal.

- Vår gemensamma vision är dessutom att utveckla området till en modern och intressant volymhandelsplats som ska erbjuda annat än stora boxar som volymhandelsplatser normalt består av. Vi har dessutom redan ett antal intressenter såväl nöje som restaurangverksamhet.

- Vi brinner för att tillföra ny handel till Norrtälje, säger Anders Eriksson, en av delägarna i det nybildade ägarbolaget. Vi kommer med Optimals hjälp att ta nya aktörer till Norrtälje och tänker inte plocka befintlig handel från staden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige