Image

Ombildning i Solna

Transaktioner Fastigheten Nordan 10 i Solna har sålts till en nybildad bostadsrättsförening för knappt 35 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Juni 2013

Fastigheten på Fyrgränd 4 omfattar 23 lägenheter och fyra affärslokaler. Den uthyrbara arean uppgår till 1 645 kvadratmeter.

- Vi är väldigt nöjda över att lyckats avsluta den här affären, säger Tomas Solberg på Bjurfors Näringsliv som varit säljarens rådgivare.

- Självklart fanns ett stort intresse från de boende att förvärva denna typ av fastighet.
Anmärkningsvärt är dock att bankerna varit avvaktande till att finansiera en ombildning i en attraktiv närförort till Stockholm till vettiga nivåer.

Säljaren är en privat familj. Överlåtelsen skedde via bolag med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 21 000 kronor per kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige