Image

Ombildning för 192 miljoner i Sundbyberg

Transaktioner Förvaltaren i Sundbyberg har sålt en fastighet för ombildning till bostadsrätter. Det är fastigheten Hästhoven 2 med 128 lägenheter på Örsvängen 9-15 i Ör. Köpeskillingen uppgår till 192 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Mars 2013

Med försäljningen av Hästhoven 2 har Förvaltaren avslutat den andra och sista etappen av ombildningar till bostadsrätter.

– Genom ombildningarna har vi nu ett viktigt utrymme för miljardinvesteringar i nyproduktion av hyresrätter runt om i hela Sundbyberg samt renoveringar av befintliga fastigheter - och viktig stadsdelsförnyelse. De kommande investeringarna innebär en mycket positiv föryngring av vår fastighetsportfölj, säger Anette Sand, vd på Förvaltaren.

Förvaltaren har under 2008-2013 sålt 19 fastigheter med 1 631 lägenheter för ombildning till bostadsrätter. Den totala köpeskillingen är 2 032 miljoner kronor – eller cirka 15 500 kronor per kvadratmeter i snitt.

– Försäljningarna visar att alla våra stadsdelar är väldigt attraktiva, vilket också märks på den stora intressebanken med över 45 000 personer som vill bo i hyresrätt hos oss, säger Anette Sand.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige