Image
Bild: Förvaltaren i Sundbyberg

Förvaltaren ombildar för 55 miljoner

Transaktioner Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg har sålt ytterligare en fastighet för ombildning till bostadsrätter. Det är fastigheten Kapellet 11 med 32 lägenheter i hörnet Esplanaden 14/Järnvägsgatan 40 i Centrala Sundbyberg. Köpeskillingen är 55 miljoner kronor.
Publicerad den 4 December 2012
Kapellet 11. Bild: Förvaltaren i Sundbyberg. Bild: Förvaltaren i Sundbyberg
Kapellet 11. Bild: Förvaltaren i Sundbyberg.

Med försäljningen av Kapellet går Förvaltaren nu in den absoluta slutfasen av de planerade ombildningarna i företagets fastigheter.

– Med de senaste årens ombildningar har vi nu utrymme för miljardinvesteringar i befintliga fastigheter, viktig stadsförnyelse och nyproduktion av ett tusental lägenheter runt om i hela Sundbyberg. Totalt sett innebär det en mycket positiv föryngring av vår fastighetsportfölj, säger Anette Sand, vd.

Hittills har Förvaltaren under 2008-2012 sålt 18 fastigheter med 1 503 lägenheter för ombildning till bostadsrätter. Den totala köpeskillingen är 1 840 miljoner kronor – eller cirka 15 300 kronor per kvadratmeter i snitt.

– Försäljningarna visar att alla våra stadsdelar är väldigt attraktiva, vilket också märks på den stora intressebanken med över 40 000 personer som vill bo i hyresrätt, säger Anette Sand.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige