Image

NREP och Erik Wallin inleder samarbete

Bolag NREP och Byggnadsfirman Erik Wallin påbörjar samarbetet för att börja bygga över 450 lägenheter i Stockholm.
Publicerad den 26 April 2018

NREP och Byggnadsfirman Erik Wallin AB har i dagarna inlett ett samarbete för att gemensamt utveckla bostäder. Fokus kommer att ligga på bostads- och hyresrättsutveckling i centrala Stockholm samt närförorter. Samarbetet omfattar inledningsvis cirka 200 lägenheter i Hjorthagen, Hammarbyhöjden och Årsta, som kommer att produceras under en period om tre till fyra år och markanvisningar för ytterligare cirka 250 lägenheter i Hagastaden. Ambitionen är att samarbetet ska växa.

– Trots den senaste tidens turbulens på bostadsmarknaden ser vi fortsatt positivt på utvecklingen i Sverige och Stockholm i synnerhet på grund av den rådande strukturella obalansen i tillgång och efterfrågan. Samtidigt har det blivit allt tydligare att fortsatt framgång som utvecklare kommer att kräva en kombination av finansiell styrka, ökat fokus på produkt- och kundsegmentering samt gedigen erfarenhet av att genomföra bostadsutvecklingsprojekt. Vi har haft en dialog med Byggnadsfirman Erik Wallin under flera år och är imponerade över den kunskap och långa erfarenhet av entreprenadverksamhet och bostadsutveckling som de besitter, kommenterar Rickard Dahlberg, CIO och Partner på NREP.

– NREP och Wallin kompletterar varandra väl och vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxt och utveckla verksamheten med hjälp av NREPs finansiella styrka och breda erfarenhet av fastighetsutveckling. Bostadsköpare har idag en betydligt mer försiktig och avvaktande inställning än tidigare och samarbetet med NREP kommer bidra till att stärka vårt varumärke som en aktör med robust genomförandeförmåga och därmed skapa trygghet för kunderna, kommenterar Jesper Wallin, vd på Byggnadsfirman Erik Wallin.

Byggnadsfirman Erik Wallin har varit verksamma på bygg- och fastighetsmarknaden i Stockholm i 90 år och är idag delaktiga i flera av de stora stadsutvecklingsprojekten i Stockholm. Företaget ägs och drivs av tredje generationen Wallin. NREP är en ledanden nordisk förvaltare av fastighetsfonder och förvaltar idag fastigheter till ett värde av närmare 40 miljarder kronor. Bolaget har mångårig erfarenhet av investeringar i bostadsutvecklingsprojekt i såväl Sverige, Finland och Danmark.

Samverkansbolaget Wallin Bostadsutveckling ägs till 50 procent av Byggnadsfirman Erik Wallin och till 50 procent av NREP:s fond Nordic Strategies Fund III.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige