Image

NP3 köper i Sollefteå

Transaktioner NP3 Fastigheter har förvärvat en fastighet med 44 byggnader om sammanlagt 48 600 kvadratmeter i Sollefteå med ett underliggande fastighetsvärde om 120 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Juni 2016

Det årliga hyresvärdet ligger på 24,4 miljoner kronor och den ekonomiska uthyrningsgraden är 90 procent. Fastigheten tillträds den 30 juni 2016.

Den förvärvade fastigheten Hågesta 3:115 ligger i östra delen av Sollefteå, strategiskt placerat vid riksväg 90 och med promenadavstånd till centrum. Tidigare fanns här regementet I21. Säljare är statligt ägda Vasallen AB. Hågesta är den stadsdel som utvecklas starkast i Sollefteå med bland annat en nybyggd Ica och ett helt nytt badhus.

Sollefteå kommun är största hyresgästen och står för 37 procent av hyresvärdet. Största delen av deras förhyrning utgörs av en gymnasieskola. Andra stora hyresgäster är Migrationsverket och Fortifikationsverket som står för 14 respektive 13 procent av hyresvärdet. Ytterligare en stor hyresgäst är Thermotech, en av Skandinaviens ledande leverantörer av värme- och vattensystem. Hyresdurationen uppgår till två år.

I förvärvet följer tre personer med som kommer att bli anställda hos NP3 och tillhöra affärsområde Sundsvall.

- Det här är en affär som vi gör till en direktavkastning väsentligt högre än snittavkastningen i vårt bestånd. Dessutom tar vi över personal som kan säkerställa fortsatt hög avkastning och god utveckling i förvärvet, säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige