Image
Andreas Nelvig.

NP3: Höjer utdelningen med elva procent

Bolag NP3:s förvaltningsresultat stiger till motsvarande 6,54 kronor per stamaktie (5,79) för helåret. Bolaget höjer utdelningen till 3,00 kronor (2,70).


NP3: Passerar 100 miljoner i förvaltningsresultat

Bolag NP3 passerar en milstolpe när bolaget för första gången redovisar ett förvaltningsresultat på över 100 miljoner kronor – Q3-siffran uppgår till 102 mkr (86).


NP3 om nyförvärven: "Måste fylla på"

Bolag För Fastighetssverige berättar Andreas Nelvig, vd på NP3 hur tankarna gick när man gjorde de senaste förvärven i Falun och Östersund – och hur man tänker kring framtiden efter bolagets största affär någonsin.


NP3 Fastigheters CFO lämnar bolaget

Bolag NP3:s CFO, Linda Ekman, har beslutat att lämna bolaget. Hon har varit bolagets CFO sedan 2012 och lämnar bolaget på egen begäran.


Kall vinter sänker NP3

Bolag Norrlandsbolaget NP3:s förvaltningsresultat kom in lägre än för Q1 förra året, delvis beroende på den kalla och snörika vintern.


NP3: Sträng vinter belastar resultatet

Bolag Den strängaste vintern sedan 1981 tynger Norrlandsbolaget NP3:s Q4-siffror. Men utdelningen höjs med 12,5 procent.


Fortsatt förbättrade siffror från NP3

Bolag NP3:s förvaltningsresultat per aktie ökade under Q3 till 1,59 kronor, en ökning från 1,35 kronor under samma kvartal förra året och från 1,46 under Q2 i år.


NP3 ökar intäkterna med 36 procent

Bolag NP3s delårsrapport redovisar ett resultat som ökat med 43 procent och vd Andreas Nelvig menar att man ligger i nivå med sina förväntningar.


NP3 hyr ut till Trafikverket i Gävle

Uthyrning NP3 Fastigheter har skrivit ett sexårigt hyresavtal med Trafikverket om 5 065 kvadratmeter i Gävle. Det årliga hyresvärdet uppgår till 6,8 miljoner kronor.


"Köper man en hel kundkorg är det lättare att få rabatt"

Bolag Genom sitt senaste köp äger NP3 för första gången bostäder utanför norra Sverige – det ska dock inte ses som en kursändring av bolagets strategi: "Vi har fortfarande mycket kvar att ta av i våra områden", säger vd Andreas Nelvig.


NP3 köper loss fastighetsportfölj

Transaktioner NP3 Fastigheter har avtalat om förvärv av 14 fastigheter om sammanlagt 41 400 kvadratmeter med ett underliggande fastighetsvärde om 310 miljoner kronor.


NP3 kan nå tillväxtmål i förtid

Bolag 2015 satte NP3 målsättningen att ha 8-10 miljarder i fastighetsvärde 2018-2020. Nu tror vd Andreas Nelvig att målet nås i förtid.


LISTA: Topparnas bolagsengagemang

Event En har engagerat sig i handbolls-EM, en annan satsar på naturenergi. Fastighetssverige har kartlagt fastighetshöjdarnas insyn i olika företag – och branscher.


”Reagerade väldigt positivt”

Bolag NP3:s Andreas Nelvig välkomnar miljardaffärer i Norrland – och hintar om transaktioner för bolaget inom kort: ”Annars har jag inte gjort mitt jobb”


NP3 Fastigheter: Kraftigt ökat resultat

Bolag NP3 Fastigheter redovisar en positiv rapport för årets tredje kvartal.


Ny storägare i NP3

Transaktioner Ett börsbolag säljer fastigheter till NP3 som betalar med nyemitterade aktier, motsvarande 6,15 procent av NP3.


NP3 köper i Gävle och Östersund

Transaktioner NP3 Fastigheter köper en logistikfastighet i Ersbo logistikpark i Gävle med ett underliggande fastighetsvärde om 59,4 miljoner kronor. Bolaget köper även en handelsfastighet i Östersund till ett nettopris om 136,5 miljoner kronor.


NP3 förvärvar fastigheter för 270 miljoner

Transaktioner NP3 Fastigheter har i två affärer förvärvat en portfölj i Falun om tolv fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde om 270 miljoner kronor.


NP3 köper i Sollefteå

Transaktioner NP3 Fastigheter har förvärvat en fastighet med 44 byggnader om sammanlagt
48 600 kvadratmeter i Sollefteå med ett underliggande fastighetsvärde om 120 miljoner kronor.


NP3 köper mer i Skellefteå

Transaktioner NP3 Fastigheter har förvärvat en fastighet i Skellefteå med ett underliggande fastighetsvärde om 17,8 miljoner kronor.