Image

NP3 genomför nyemission för att betala Maralago

Ekonomi/Finansiering NP3 Fastigheter AB har med stöd av bolagsstämmans bemyndigande genomfört en riktad nyemission om 398 883 aktier till ett pris av 50,14 kronor per aktie, vilket tillför bolaget 20 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Oktober 2016

Aktierna kommer att användas som betalning genom kvittning av fordran som Maralago Industri AB har på bolaget. Aktierna är en delbetalning av det portföljförvärv NP3 gjorde i Falun där den teckningsberättigade var säljare. De förvärvade fastigheterna tillträds den 30 september 2016. Emissionen kommer att slutföras under oktober 2016.

Motivet till den riktade nyemissionen var att, tids- och kostnadseffektivt, tillföra NP3 kapital med avsikt att stärka likviditeten för att kunna genomföra den ovan nämnda värdeskapande investeringen. Syftet med beslutet om en riktad nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är huvudsakligen att tillvarata möjligheten att på attraktiva villkor, till en begränsad kostnad och på kort tid anskaffa kapital för tillväxt, och därmed främja NP3:s möjligheter att skapa ytterligare värde för alla aktieägare.

Teckningskursen har bestämts av styrelsen och baseras på den volymviktade snittkursen för bolagets aktie på Nasdaq Stockholm under tio handelsdagar från och med den 16 september 2016 till och med den 29 september 2016. Genom att teckningskursen baseras på den volymviktade genomsnittskursen för den angivna perioden säkerställs teckningskursens marknadsmässighet.

Nyemissionen medför att antalet aktier i NP3 Fastigheter ökar med 398 883 aktier från 50 598 441 aktier till totalt 50 997 324 aktier och aktiekapitalet ökar med 1 396 090,50 kronor från 177 094 543,50 kronor till totalt 178 490 634 kronor. Nyemissionen innebär en aktieutspädning om 0,8 procent.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige