Image

NP3 ökar intäkterna med 36 procent

Bolag NP3s delårsrapport redovisar ett resultat som ökat med 43 procent och vd Andreas Nelvig menar att man ligger i nivå med sina förväntningar.
Publicerad den 28 April 2017
Andreas Nelvig. Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig.

Ur delårsrapporten, januari - mars 2017:
• Intäkterna ökade med 36 procent till 159 miljoner kronor (117).
• Driftöverskottet ökade med 34 procent till 106 miljoner kronor (79).
• Förvaltningsresultatet ökade med 43 procent till 70 miljoner kronor (49) motsvarande 1,29 kronor/aktie (0,98).
• Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 26 miljoner kronor (30).
• Periodens resultat efter skatt uppgick till 79 miljoner kronor (69) vilket motsvarar 1,46 kronor/aktie (1,36).

Vd Andreas Nelvig kommenterar:

– Första kvartalet är som vanligt det kvartal som tyngs mest av vinterkostnader vilket leder till lägre överskottsgrad och intjäning. Men i jämförelse med 2016 har vi ökat intäkterna och driftöverskottet med 36 respektive 34 procent medan förvaltningsresultatet ökat med 43 procent till 70 miljoner kronor. Vi ligger helt klart i nivå med våra förväntningar.

– Kvartalets resultat stärks av fortsatt positiva värdeförändringar om än inte i samma takt som i senaste kvartalet. Av totalt 26 miljoner kronor är tolv miljoner realiserade främst i samband med försäljningen av handelsfastigheten Majoren i Falun. Försäljningen var strategisk då vi i stället har tillträtt mer högavkastande business-to-business fastigheter i Dalarna vilket passar NP3.

– Fastighetsbeståndet har ökat med cirka 350 miljoner kronor under rapportperioden trots den större försäljningen och vi har pågående tillträden från förvärv och projekt för ytterligare cirka 450 miljoner under andra kvartalet. Jag är därför trygg i att vi skall nå vårt tillväxtmål för året på en miljard kronor och att vi skall nå målet med bra, stabila och högavkastande fastigheter.

– Vår löpande intjäning ökar med tre procent och då är beräkningsgrunden enbart baserad på de fastigheter som är tillträdda. De fastigheter vi tillträder under det andra kvartalet kommer att bidra till ytterligare ökade resultat. Att öka förvaltningsresultatet per aktie med 10-15 procent i år och ge en utdelning som är i toppen av branschen är tufft, men jag är övertygad om att vi skall lyckas.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige