Image

NCC hyr ut i Kungsbron

UTHYRNING NCC Property Development har tecknat fyra hyresavtal omfattande totalt 1 053 kvadratmeter i kontorsfastigheten Kungsbron i centrala Stockholm. Fastigheten är sedan tidigare såld till Vital Forsikring. Mer än tre fjärdedelar av fastigheten är nu uthyrd.
Publicerad den 28 November 2008
Annons
Image

- Intresset för butikslokalerna i Kungsbron är stort och har ökat i takt med färdigställandet. Vi har nu bara 2 butikslokaler kvar mot bron och det är roligt att huset bidrar till servicen i området, säger Fredrik Hemborg, nytillträdd regionchef för Stockholm på NCC Property Development.

De nya hyresgästerna är Visma och Panini som hyr butikslokaler i markplan mot Kungsbron samt AAC Acoustic Technologies Sweden och Karlöf Consulting som hyr kontorslokaler högst upp i huset. De nya hyresgästerna flyttar in 1 april 2009. Kungsbron är nu uthyrd till 77 procent.

Kungsbron, blir ett helt nytt kontorskvarter om 18 000 kvadratmeter där både arbetsplatser, butiker och parkeringsplatser samlas under ett tak.

NCC:s kontorsprojekt har ett strategiskt läge mitt i centrala Stockholm, precis norr om Kungsbron med direktkontakt till Arlanda Express och Stockholms centralstation. Kungsbron kommer att ge liv åt en ny del av Stockholms kommersiella centrum och ingår i en större exploatering med både kontor, hotell och bostäder på Norra Bantorget i Stockholm.

Tidigare har avtal tecknats med FTI, Syncron, DTZ, Emric, Essen International, FAR, Implement och SunGard som flyttar in från januari 2009, samt Pressbyrån som öppnar sin butik i januari 2009. Uthyrning av övriga lokaler, klara för inflyttning i etapper under 2009, pågår och diskussioner förs med flera intressenter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige