Image

Migrationsverket flyttar in i Grand Central

Uthyrning Migrationsverket samlar stora delar av region Stockholms verksamhet till Grand Central Sundbyberg. Hyresavtalet gäller cirka 17 000 kvadratmeter, av totalt 36 000 kvadratmeter i kontorsbyggnaden, och löper i minst sex år.  Hyresvärdet årligen är cirka 45 miljoner kronor. Inflyttning beräknas ske efter sommaren 2018.
Publicerad den 22 November 2016
Grand Central i Sundbyberg. Bild: Fabege
Grand Central i Sundbyberg.

Efter en omfattande upphandling har Migrationsverket nu fattat beslut om att samla sina medarbetare och sitt nya servicecenter i Sundbybergs Centrum. Flytten innebär att Migrationsverket lämnar lokalerna i Arenastaden och Hallonbergen och flyttar in i helt nyrenoverade lokaler i fastigheten Grand Central Sundbyberg. Nettouthyrningseffekten för Fabege landar på cirka 20 mkr. De övervägande skälen bakom valet av lokalisering var de mycket goda kollektivtrafikläget och flexibiliteten i de nya lokalerna.

Migrationsverkets nya kontor och servicecenter kommer att ha en egen entré med adress Sturegatan. Grand Central Sundbyberg har ytterligare cirka 19 000 kvadratmeter kontors- och butiksytor för uthyrning och framtida hyresgäster på de övre våningsplanen kommer att ha sin entré mot Järnvägsgatan och det framtida nya torget i Sundbyberg.

– Vi är mycket glada över att Migrationsverket blir kvar som kund hos Fabege. Baserat på vår långa och mycket goda relation har det varit viktigt för oss att hitta ett riktigt bra kontor och placering för deras verksamhet, säger Andreas Malmsäter, uthyrnings- och marknadschef på Fabege.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige