Image

Midroc startar försäljning i Helsingborg

Bostäder Midroc startar försäljningen av 107 bostadsrätter som kommer att uppföras i anslutning till den nya hotell- och kongressanläggningen i Helsingborgs centrum.
Publicerad den 16 Mars 2017
Midroc säljstarter 107 lägenheter. Bild: Wingårdhs arkitekter
Midroc säljstarter 107 lägenheter.

Wingårdhs arkitekter har gestaltat det nya bostadskvarteret som kommer att bestå av fyra huskroppar, mellan fem och nio våningar höga.

– Det är väldigt roligt att försäljningen av bostäderna nu kommer igång. Vi har börjat med de som föranmält sig och i dag släpps informationen om alla lägenheterna på hemsidan. Det är en unik möjlighet att kunna erbjuda en så stor mängd och variation av nybyggda bostäder mitt i centrum, och dessutom med en fantastisk sundsutsikt, säger Johan Svedström, biträdande affärschef i Midroc.

– Vår tanke har varit att skapa bostäder med hög arkitektonisk nivå. Vi låter moderna ideal om bra bostäder kombineras med den klassiska byggmästartraditionens kvalitetsfokus. Lägenheterna har tidlösa värden som gedigna material, väl tilltagen takhöjd och höga fönster som släpper in ljuset. Generösa sällskapsytor kombineras med en mer privat del, säger Gert Wingårdh.

Utvecklingen av Ångfärjetomten innebär en ny hotell- och kongressanläggning, tillsammans med 155 bostäder. I bostadskvarteret byggs 107 bostadsrätter och 47 hyresrättslägenheter. Midroc säljer bostadsrätterna medan Erik Bancks stiftelse hyr ut hyresrätterna.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige