Image

Magnolia Bostad köper i Orminge Centrum

Transaktioner Magnolia Bostad köper fastigheten Nacka Orminge 52:1 (Hantverkshuset) av Carnifex AB. Fastigheten utgör en del av Orminge Centrum som på sikt ska inrymma cirka 1 000 nya bostäder. På fastigheten finns i dag en byggnad med 6 300 kvadratmeter uthyrningsbar yta med bland andra Willys som hyresgäst.
Publicerad den 7 Juli 2015
Annons
Image
Fredrik Lidjan. Bild: Magnolia Bostad
Fredrik Lidjan.

Orminge är en del av Boo i Nacka kommun och är beläget drygt en mil öster om Slussen. Kommunen har under flera års tid drivit ett nytt planprogram som bland annat möjliggör nya bostäder i centrum samt ett resecentrum i anslutning till fastigheten med potential för en framtida tunnelbanestation. Planprogrammet väntas bli antaget av kommunstyrelsen under hösten 2015 och därefter påbörjas detaljplanearbetet.

Magnolia Bostad tecknade under 2014 en option om att genom en bolagsaffär förvärva fastigheten, och väljer nu alltså att utnyttja denna. Bolaget avser att på fastigheten uppföra cirka 400 hyresrätter samt handel i bottenplanet.

– Vi har under flera års samarbetat med fastighetsägaren och Nacka kommun och jag tycker att det ska bli oerhört spännande att bidra till utvecklingen av Orminge Centrum, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige