Image

Lindholmspiren fullt uthyrd

Uthyrning Newsec har tecknat nya hyresavtal i Göteborg, vilket innebär att samtliga 10 000 kvadratmeter i Lindholmspiren 9 nu är uthyrda.
Publicerad den 16 Mars 2015

Efter ombyggnationer och nya moderna lösningar har Newsec på drygt ett år vänt en vakansgrad på 45 procent till fullt uthyrd fastighet.

Lindholmspiren 9 ligger centralt på Lindholmen i Göteborg, mellan Ericssonhuset och Lindholmen Science Parks huvudbyggnad. I februari 2014 hade fastigheten en vakansgrad på 45 procent efter att ÅF beslutat att lämna allt utom en mindre yta för en samlokalisering med övriga ÅF-kontor.

Efter att Newsec genomfört en större förädling av fastigheten, med bland annat ombyggnationer och fasadommålning, undertecknades nyligen det sista hyresavtalet och fastigheten är därmed fullt uthyrd.

– Det är alltid utmanande att ställa om en fastighet som byggts för en enda hyresgäst till att fungera väl för flera hyresgäster. Vi har på ett års tid byggt bland annat en gemensam reception och delade mötesrumslösningar och på så sätt skapat liv i de stora öppna bottenplansytorna. Förändringen har visat sig vara mycket uppskattat, vilket märkts i den stora efterfrågan av lokalerna, säger Ulf Birk, uthyrningsansvarig på Newsec Asset Management i Göteborg.

Under det senaste året har hyresavtal tecknats med bland andra ÅF som i dag hyr nya ytor i fastigheten, teknikkonsultföretaget Sigma och Ericsson. Nyligen tecknades ett femårigt avtal för den resterande kontorslokalen med företaget Segula Technologies som hyr 430 kvadratmeter i fastigheten.

– Vi är mycket glada att vi hittade kontorslokaler som kunde möta våra behov med både rätt läge och rätt storlek, och ser fram emot att flytta in i de nya lokalerna under sommaren, säger Henrik Nesser, vd för Segula Technologies AB.

Newsec förvaltar fastigheten på Lindholmenspiren 9 på uppdrag av tyska SEB Immobilen Investment.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige