Image
Lidl öppnar ny butik i Mora.
Lidl öppnar ny butik i Mora. Bild: Lidl Sverige

Lidl öppnar ny butik i Mora

Uthyrning Lidl Sverige har tecknat avtal med Rico Estate Development (RED) om en ny butik i Mora. Den nya butiken byggs utifrån Lidls hållbara butikskoncept och blir certifierad Breeam Excellent. Butiken beräknas öppna under hösten 2019.
Publicerad den 19 Februari 2018

RED har utvecklat handelsområdet Noret succesivt sedan 2013 och när sista etappen är klar kommer området att omfatta närmare 13 000 kvadratmeter handel. Noret har under projektets gång lyckats attrahera starka varumärken och nu adderas även Lidl till det expansiva och moderna shoppingområdet. Den nya gröna Lidlbutiken, som får en försäljningsyta på 1331 kvadratmeter, beräknas öppna under hösten 2019 och ersätter då den befintliga butiken i centrala Mora.

– Vi har under en längre tid följt utvecklingen i handelsområdet Noret och har nu hittat det perfekta läget för oss. Vi köper en obebyggd fastighet av RED med målet att bygga en fristående Lidlbutik enligt vårt senaste, hållbara butikskoncept. Vi siktar på att slå upp dörrarna under hösten 2019, säger Johan Vennerström, fastighetschef region mitt och norr på Lidl Sverige.

Certifieringen Breeam Excellent är en av de högsta miljöprofiler en nyproduktion kan uppnå. Certifieringen används för att bedöma nyproducerade byggnaders miljöprestanda och miljöpåverkan. Exempelvis bedöms byggnaden på sin energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning och avfallshantering. Även faktorer som placering i förhållande till allmänna kommunikationsmedel och val av byggnadsmaterial vägs in i processen.

– Tillskottet av en Lidl-butik till området framtidssäkrar handelsplatsens stabilitet och bekräftar även vår övertygelse om att Noret är en stark handelsdestination. Vi är stolta över att kunna färdigställa och lämna efter oss ett modernt handelsområde med service, mat och starka varumärken till Mora, säger Ronald Rico, vd på RED.

Den nya butiken i Mora får stora fönsterväggar som drar nytta av naturligt ljus för att spara på energin och den energisnåla belysningen styrs av närvarodetektorer. Solcellerna på taket kompenserar delvis för den el som används och går även till laddstationer som finns tillgängliga för besökare med elbil eller elcykel. På parkeringen kommer ekozoner som ser till att insekts-, fågel- och djurlivet kan frodas trots nybygget. Målet är att antalet arter på platsen ska vara högre efter bygget av den nya butiken än före.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige