Image

Lidl öppnar nytt vid Frölunda Torg

Uthyrning Lidl Sverige öppnar ny butik hos Balder vid Frölunda Torg, Göteborg, och fortsätter därmed sin höga expansionstakt.
Publicerad den 7 Mars 2018
Lidl öppnar nytt på Lergöksgatan. Bild: White Arkitekter
Lidl öppnar nytt på Lergöksgatan.

Butiken kommer att ha en försäljningsyta på cirka 1400 kvadratmeter och beräknas öppna under sensommaren 2019.

Fastighetsägare är Balder och butiken kommer att ligga i gatuplanet på det parkeringshus som byggs vid Lergöksgatan. Ansvarig arkitekt är White Arkitekter. Balder kommer även bygga över 500 nya bostäder i området kring den nya Lidl-butiken och det hela ingår i kommunens jubileumspaket med anledning av att Göteborg fyller 400 år 2021, Bostad 2021.

– Vi letar kontinuerligt efter nya spännande lägen, både för att bygga egenägda fastigheter eller, som i det här fallet, för att utveckla tillsammans med andra aktörer. Samarbetet med Balder har gått otroligt smidigt och bra. Projektet är oerhört spännande och vi ser fram emot att bygga vidare på vår starka tillväxt i Göteborg, säger Christoffer Wennergren, fastighetschef Region Väst på Lidl Sverige.

Butiken kommer att ligga i direkt anslutning till Tynneredsmotet och Västerleden.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige