Image

Kungsleden i bytesaffär med Peab

Transaktioner Peab blir ensam ägare till fastighetsbolaget Kokpunkten när man köper Kungsledens hälft. Samtidigt köper Kungsleden tre publika fastigheter av Peab.
Publicerad den 12 April 2011

I bolaget Kokpunkten finns en utvecklingsfastighet i Västerås.

De tre publika fastigheterna som Kungsleden köper av Peab kommer att erbjudas Hemsö, som till lika delar ägs av Kungsleden och Tredje AP-fonden.

De publika fastigheterna som är under byggnation har en total uthyrningsbar yta som uppgår till cirka 4 800 kvadratmeter och ett hyresvärde på cirka 10,5 miljoner kronor.

Fastigheterna består av ett polishus i Köping som kommer att hyras av polisen på ett tolvårigt avtal, en förskola i Sigtuna som kommer att hyras av Pysslingen på ett 15-årigt avtal samt ett äldreboende som Uppsala kommun kommer att hyra på ett 20-årigt avtal.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige