Image

Kontor blir bostäder i Nacka Strand

Bostäder Nacka kommun ställer sig positiv till att omvandla två kontorsfastigheter till bostäder.
Publicerad den 5 Maj 2014

Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott (KSSU) har godkänt start-pm till två detaljplaner som möjliggör att två kontorshus byggs om till bostäder.

En av byggnaderna ska även rymma en förskola om 4-5 avdelningar.

Kopplingen mellan torget och kajen ska ses över, detta för att omstigningar mellan buss och båt till och från Nacka strand ska bli så enkel som möjligt för resenärerna. Projektet ska också utreda hur parkeringsplatserna i Nacka strand kan samutnyttjas när området förtätas.

Ett program för Nacka strand har arbetats fram och ett samråd ägde rum kring årsskiftet. Målet med programmet är att skapa en mer levande och blandad stadsdel, samt att öka andelen bostäder i området med cirka 1 500 lägenheter. Kontorsytorna har hög vakansgrad och en omvandling till bostäder har inte varit en kontroversiell fråga under samrådet. Därför anser kommunen att projektet kan starta innan programmet antas av kommunstyrelsen.

Detaljplanen för kontorshusen beräknas bli antagen under våren 2015.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige