Image

John Mattson satsar enbart på bostäder

TRANSAKTIONER John Mattson Fastighets AB ska genomgå en större strukturförändring och bli mer ett renodlat bostadsfastighetsbolag. Som ett led i detta har bolaget nu sålt fastigheten Taktäckaren på Norrmalm i Stockholm till KMN Förvaltning – som ägs av Karin Mattson Nordin, syster till Ann-Sofie Mattson och Kerstin Skarne som äger John Mattson – och man planerar att sälja också resten av sitt kommersiella bestånd.
Publicerad den 17 April 2008

Inför en kommande generationsväxling har ägarna beslutat om den framtida inriktningen. John Mattson Fastighets AB ska drivas som en renodlat bostadsfastighetsbolag, bestående av de befintliga fastigheterna i Larsberg och Baggeby-Bodal på Lidingö. Ett separat fastighetsbolag kommer att äga och förvalta sex bostadsfastigheter i Stockholms innerstad och fyra mindre kontorsfastigheter.

Taktäckaren, som John Mattson nu har sålt, har en uthyrningsbar yta av totalt 23 453 kvadratmeter, främst kontor men även bostäder och butikslokaler.
Företaget planerar att också avyttra sina övriga större kommersiella fastigheter, Sergelgatan 1 (Sporren 16), Bulten 19 och Sågen 19 (båda vid Hornstull).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige