Image

JM köper i Kungälv

Transaktioner Förvärvet består av två kvarter med 260 byggrätter och köpeskillingen uppgår till 37 miljoner kronor. Planerad byggstart för första kvarteret är december 2016.
Publicerad den 22 September 2015

Kvarteren som är en del av fastigheterna Komarken 1:1, 1:9 och 1:10 förvärvas från Kungälvs kommun. Varje kvarter bedöms innehålla cirka 130 bostäder samt lokaler i bottenplan. Inom hela Kongahällaområdet planeras för cirka 900 bostäder samt lokaler för bland annat handel, restauranger och förskola.

JM avser att bidra till att utveckla Kongahälla till en integrerad del av Kungälvs centrum. Detta görs tillsammans med Kungälvs kommun och övriga byggherrar.

– Med förvärvet i Kongahälla fortsätter vi vår mångåriga närvaro i Kungälv som en av de ledande samhällsbyggarna i kommunen. Vi ser fram emot att omgående inleda arbetet med att skapa en attraktiv och hållbar stadsdel med en blandning av verksamheter och bostäder. Kongahälla kommer att utgöra en levande och integrerad stadsdel och bli en naturlig utvidgning av Kungälvs centrum, säger Martin Svahn, regionchef på JM region väst.

Fastighetsköpet uppgår till 37 miljoner kronor till vilket gatukostnader och plankostnader tillkommer. Huvuddelen av förvärvet betalas i samband med beviljade bygglov för respektive kvarter som bedöms till perioden 2016-2019.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige