Image

Jefast köper i Höganäs

Transaktioner Jefast köper fastigheten Thor 15 i Höganäs. Säljare är Nordisk Areal Fastigheter I AB.
Publicerad den 10 Januari 2012
Bild: Nordisk Areal
Bild: Nordisk Areal
Thor 15. Bilder: Nordisk Areal. Bild: Nordisk Areal
Thor 15. Bilder: Nordisk Areal.

Fastigheten på 1 030 kvadratmeter har ingått i den portfölj omfattande 102 fastigheter spridda över landet som Nordisk Areal förvärvade från Systembolaget våren 2008. I fastigheten finns som en betydande hyresgäst Systembolaget, men också andra hyresgäster såväl kommersiella som bostadshyresgäster.

Fastigheten är centralt belägen längs med affärsstråket Köpmansgatan i Höganäs.
- Nordisk Areals försäljning skall ses mot bakgrund av att vissa fastigheter i portföljen bedöms få en bättre och mer ändamålsenlig förvaltning med ägare som är verksamma i området. Detta gynnar också en utveckling av fastigheterna vilket kan komma kommun, hyresgäster och besökare tillgodo, säger Nordisk Areals styrelseordförande Mauritz Silfverstolpe.
Han fortsätter:
- Bolaget har därför under 2011 avyttrat ett tiotal fastigheter i samtliga fall till lokalt verksamma förvärvare.

Jefast är en koncern med ett betydande fastighetsbestånd i nordvästra Skåne. Koncernen har sitt säte i Höganäs.
- Vårt fastighetsbolag äger sedan tidigare ett större antal fastigheter i centrala Helsingborg och Höganäs och förvärvet av fastigheten Thor 15 passar väl in i vårt bestånd och vi utesluter inte en tillbyggnad om hyresgästerna så önskar. Med förvärvet från Nordisk Areal Fastigheter I AB har vi hittat ett bra sätt att förstärka vår fastighetsrörelse och säkrat möjligheten att investera på den lokala marknad där vi känner oss hemma, avslutar koncernchefen Bo Jertshagen.

Köpeskillingen uppgick till cirka 15 miljoner kronor. Rådgivare till köparen var Leimdörfer och advokatfirman Lindahl. Rådgivare till säljaren var Swedbank First Securities.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige