Image

Jätteaffär i Göteborg

Transaktioner Stigberget Fastighetsutveckling har nu sålt det färdigutvecklade projektet på Friggagatan i Göteborg, med 452 lägenheter och 3 600 kvadratmeter butiksyta. Affären är den största hittills i Göteborg 2010-2011. - Det är lite blandade känslor, vi har levt med det här så länge. Men vi har en bra köpare, säger Kjell Arefjäll, vd för Stigberget, till Fastighetssverige.
Publicerad den 4 Januari 2011
Kjell Arefjäll. Foto: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Kjell Arefjäll. Foto: Nicklas Tollesson.

Köpare är Kjell Andersson Byggnadsfirma i Väst AB (KAB), ett västsvenskt familjeföretag som leds av vd Johan Andersson.

Stigberget har arbetat med projektet i nästan tio år. Friggagatan var på den tiden fylld av äldre verksamheter, många motorrelaterade - Gatan kallades ”Bike Street”.

Projektet försenades lång tid av överklaganden, men när det till sist blev grönt ljus för rivning och byggnation av nya Friggagatan har det gått bra, de 452 lägenheterna (316 ettor, 78 tvåor och 65 treor) hyrdes ut väldigt snabbt.

Också butikslokalerna (3 600 kvadratmeter) i bottenplan är fullt uthyrda, Coop är den största hyresgästen.

Alldeles nyligen flyttade de sista hyresgästerna in – och nu har Stigberget fastighetsutveckling alltså sålt.

- Det är lite blandade känslor, vi har levt med det här länge, säger vd Kjell Arefjäll.

- Men vi är nöjda med köparen. KAB är en långsiktig förvaltare, och får alltid höga poäng på Hyresgästföreningens rating.

Parterna går inte ut med någon köpeskilling, men Fastighetssverige uppskattar köpeskillingen till 800-900 miljoner kronor.

- Jag vill inte kommentera det, vi är överens om att inte gå ut med någon köpeskilling. Men jag kan säga att yielden ligger på fem procent, säger Kjell Arefjäll.

Det här är Stigberget fastighetsutvecklings enda projekt, vad händer med bolaget nu?

- Jag vet inte om vi kommer att gå in i något nytt projekt. Nu kommer det att bli utdelning till aktieägarna.

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY