Image

Jätteaffär i Göteborg

Transaktioner Stigberget Fastighetsutveckling har nu sålt det färdigutvecklade projektet på Friggagatan i Göteborg, med 452 lägenheter och 3 600 kvadratmeter butiksyta. Affären är den största hittills i Göteborg 2010-2011. - Det är lite blandade känslor, vi har levt med det här så länge. Men vi har en bra köpare, säger Kjell Arefjäll, vd för Stigberget, till Fastighetssverige.
Publicerad den 4 Januari 2011
Kjell Arefjäll. Foto: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Kjell Arefjäll. Foto: Nicklas Tollesson.

Köpare är Kjell Andersson Byggnadsfirma i Väst AB (KAB), ett västsvenskt familjeföretag som leds av vd Johan Andersson.

Stigberget har arbetat med projektet i nästan tio år. Friggagatan var på den tiden fylld av äldre verksamheter, många motorrelaterade - Gatan kallades ”Bike Street”.

Projektet försenades lång tid av överklaganden, men när det till sist blev grönt ljus för rivning och byggnation av nya Friggagatan har det gått bra, de 452 lägenheterna (316 ettor, 78 tvåor och 65 treor) hyrdes ut väldigt snabbt.

Också butikslokalerna (3 600 kvadratmeter) i bottenplan är fullt uthyrda, Coop är den största hyresgästen.

Alldeles nyligen flyttade de sista hyresgästerna in – och nu har Stigberget fastighetsutveckling alltså sålt.

- Det är lite blandade känslor, vi har levt med det här länge, säger vd Kjell Arefjäll.

- Men vi är nöjda med köparen. KAB är en långsiktig förvaltare, och får alltid höga poäng på Hyresgästföreningens rating.

Parterna går inte ut med någon köpeskilling, men Fastighetssverige uppskattar köpeskillingen till 800-900 miljoner kronor.

- Jag vill inte kommentera det, vi är överens om att inte gå ut med någon köpeskilling. Men jag kan säga att yielden ligger på fem procent, säger Kjell Arefjäll.

Det här är Stigberget fastighetsutvecklings enda projekt, vad händer med bolaget nu?

- Jag vet inte om vi kommer att gå in i något nytt projekt. Nu kommer det att bli utdelning till aktieägarna.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige