Invesco genomför sitt första Sverigeförvärv

Publicerad den 28 Juli 2008

Skicka till e-post

TRANSAKTIONER Invesco Real Estate, ett internationellt investment management-företag, har genomfört sitt första förvärv i Sverige. Förvärvet gäller Mölnvik handelsområde i Värmdö, som Invesco har köpt av Sveafastigheter och Möller & Partners.

Mölnvik handelsområde omfattar cirka 16 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Köpeskillingen ligger på strax under 40 miljoner euro (cirka 360 miljoner kronor).

Invesco Real Estate har företrätts av sin skandinaviska samarbetspartner Scius Partners.

Handelsområdet förvärvades för åt iii-BVK Europa-Immobilien-Spezialfonds, en institutionell fastighetsfond av Bayerische Versorgungskammer, som Invesco Real Estate har förvaltat sedan 2000.

Byggnaderna i handelsområdet är nybyggda eller under uppförande. De är uthyrda till välkända hyresgäster på avtal med en genomsnittlig löptid på över tio år.

- Jag är mycket glad över att samarbetet med Scius Partners redan har givit utdelning. Detta är ett bra första steg för Invesco Real Estates expansion in i Skandinavien. Vi ser fram emot att genomföra fler förvärv i regionen den närmaste tiden, säger Andy Rofe, Managing Director på Invesco Real Estate i Europa.

– Sedan vi förvärvade fastigheterna tillsammans med Möller & Partners har vi utvecklat dem till ett attraktivt handelsområde med stabila och välkända hyresgäster. I och med att samtliga ytor nu är uthyrda går området in i en ny fas och det är därför naturligt att en ny part tar över. M&P har skött uthyrningen och lett det dagliga arbetet med utvecklingen av fastigheterna på ett utmärkt sätt och vi hoppas kunna genomföra flera gemensamma projekt framöver, säger Sveafastigheters vd Simon de Château.

– Handelsområdet har en bra hyresgästmix och utvecklingen har gått över förväntan. Värmdö är en expansiv och attraktiv kommun och köparna tar över ett fastighetsbestånd med hög kvalitet på såväl byggnader som hyresgäster, säger Henrik Jussi-Pekka, vd på Möller & Partners.

Catella har varit säljarnas rådgivare i affären.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Senast från Fastighetssverige Plus

Hotellmagnat kämpar vidare med oslipad diamant

Bygg/Arkitektur Planerna på ett nytt hotell alldeles invid Öresundsbrons fäste drar ut på tiden. Men norrmannen ger inte upp – trots att kommunen är tydliga med att man inte lämnar några garantier.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
+ Plus
Lucas Lihnell och Atella Fastigheter är på jakt efter projekt. På bilden syns bolagets Brf Tenorbasunen.

Efter kovändningen: Atella jagar nya projektUlrika Hallengren, Ola Orsmark, Olof Andersson och Fredrik Närholm diskuterar det regionala marknadsläget på Fastighetsmarknadsdagen Skåne.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne – de tunga aktörerna om läget i regionenDan T Sehlberg och Anders Borg är vd och ordförande i det nya bolaget Sehlhall Fastigheter AB.

Anders Borg ordförande i ny fastighetssatsningEmil Westman, Jakob Dingertz och Thomasine Jener – Savills transaktionsteam växer.

Savills anställer fyra på transaktionssidanEssi Sten ansluter som Finlandschef till Caroline Arehults Hemfosa.

Hemfosa tillsätter FinlandschefPer Berggren och Fredrik Serneholt.

Per Berggren blir delägare i Serneholt EstateLund får en ny tågstation - och en ny stadsdel. På bilden: Källby och Klostergården från söder

Ny stadsdel utvecklas när Lund får ytterligare en tågstationSolna United.

Nästan fullt i Solna UnitedFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Christofer Bernebring

Victoria Park rekryterar regionchef från RikshemEn tillbyggnad om 7 500 kvadratmeter kommer att ske på en av Catenas befintliga logistik-anläggningar i Rosersberg, Sigtuna kommun.

Catena bygger ut för Speed Logistics i RosersbergLidl och Lekia tar plats i Arninge Station i Täby

Lidl och Lekia till Arninge Station i TäbyJägmästarbostaden.

Sveaskog avyttrar Jägmästarbostaden till entreprenör från Kalmar+ Plus

Bostäder drar ut på tiden – nu vill politisk trio sätta press på byggherrarna+ Plus

Spelet bakom den spektakulära auktionen i MalmöAnna Marand, Hemsö, Mikael Lundström, Svefa och Sara Östmark, Stenvalvet diskuterar affärsmöjligheter i samhällsfastigheter på Branschens mötesplats i Göteborg den 27 augusti på Posthotellet.

Lokalmarknadsdagen 27/8: Samhällsfastigheter – affärsmöjligheter i snabbväxande segmentAnna Alsborger.

Hemfosa köper för 650 miljoner kronorAnders Nissen, vd för Pandox.

Pandox miljardköper i TysklandEn av de åtta fastigheter som går under klubban i höst.

Jätteauktion att vänta i MalmöBoklok bygger radhus i Rosengård.

Boklok bygger radhus i RosengårdPostnord flyttar tillbaka till Tomteboda.

Postnord flyttar tillbaka till Tomteboda
Se fler nyheter