Image
Husvärden får bygga på Brotomten i Lindholmen.
Husvärden får bygga på Brotomten i Lindholmen. Bild: Erséus Arkitekter/Husvärden

Husvärden i sitt första kontorsbygge i Göteborg

Bygg/Arkitektur Älvstranden Utveckling har markanvisat delar av fastigheten 735:491, även kallad Brotomten, till Husvärden. Brotomten är Husvärdens första markförvärv i Göteborg.
Publicerad den 3 Juli 2015

Bolaget har huvudsakligen ägt fastigheter i Mölndal bland annat Krokslätts Fabriker. Inom detta område äger bolaget två fastigheter med Miljöbyggnad nivå guld och Husvärden är dessutom en av grundarna av Sweden Green Building Council.

– Det känns fantastiskt roligt att Husvärden är med i Älvstaden-arbetet, säger Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling.

– Husvärden uppfyllde markanvisningens viktiga kriterier. De är godkända i Boverkets program för Hållbara Städer och de är en ny och mindre aktör på Älvstranden, något som vårt ägardirektiv anger som prioriterat. Därför är det extra bra att det var just Husvärden som tilldelades marken.

– Dessutom blir byggnaden ett värdefullt tillskott till kontorsmarknaden i Göteborg. Det råder idag väldigt stor efterfrågan på centrala kontorslokaler, säger Lena Andersson, vd Älvstranden Utveckling.

Lindholmen och Lindholmen Science Park är eftertraktat för expansiva företag.

Byggnaden blir en del av klustrets koncept.

– För oss på Husvärden är det spännande att vara med i Älvstaden och bidra till utvecklingen av centrala Göteborg. Det är arkitekt Peter Erséus som ritar och vi planerar för miljöbyggnad guld. Byggstart kommer att ske senast under andra kvartalet 2016, tillsammans med totalentreprenören K21 Entreprenad, säger Lennart Larsson, vd Husvärden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Husvärden AB på Branschguiden

Husvärden är ett personligt fastighetsbolag som äger, utvecklar, bygger och förvaltar. De senaste Ã¥ren har vi förädlat och förtätat omrÃ¥det kring Krokslätts Fabriker i Mölndal där ca 100 företag sitter. Förutom flera nya kontorsfastigheter har vi även byggt ca 250 nya bostäder. Det är nu en integrerad stadsdel med kontor, bostäder och service. Här bygger ocksÃ¥ Husvärden det nya hotellet Quality Hotel The Weaver för hotellkedjan Nordic Choice Hotels. Med sitt höga torn är det ett landmärke som inrymmer 370 rum. Vi har även tagit steget in i Göteborg med Brygghuset pÃ...

Läs mer om Husvärden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige