Image
Petra K  Ekström.
Petra K Ekström. Bild: Förvaltaren

Hon efterträder Anette Sand

Karriär I januari blir Petra K Ekström ny vd i kommunägda Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg. Hon kommer närmast från Telge Hovsjö AB där hon varit såväl tillförordnad vd som fastighets- och utvecklingschef.
Publicerad den 2 November 2015

Hon efterträder Anette Sand som har blivit vd för Familjebostäder i Stockholm.

– Vi är mycket nöjda med att kunna knyta till oss Petra K Ekström. Det är en enig styrelse bakom tillsättningen, säger Sten Olsson, styrelseordförande i Förvaltaren. Vi ser framför oss att Petra K Ekström kommer att fortsätta det viktiga arbetet med att utveckla bolagets fastighetsportfölj.

Däri ingår nyproduktion av ett par tusen hyresrätter och renoveringar av närmare 6 000 lägenheter under de kommande tio åren. Utvecklingen sker med fokus på ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

– Förvaltaren har idag en mycket stark ekonomi, höga kundbetyg och ett stort förtroendekapital i varumärket. Bolaget är därför väl rustat inför den framtida utvecklingen av fastighetsportföljen, säger Sten Olsson.

Petra K Ekström har en bred bakgrund med chefspositioner inom olika verksamheter. Närmast kommer hon från allmännyttiga Telge Hovsjö AB där hon varit såväl tillförordnad vd som fastighets- och utvecklingschef.

I Telge har hon framgångsrikt jobbat med upprustning av fastigheter och utveckling av människor. Hon har även varit ekonomichef i Sundbybergs stad och projektledare inom större lokalförnyelser och ser nu fram emot de utmaningar som finns hos Förvaltaren.

- Företaget har ett mycket intressant uppdrag att vara med och driva på förnyelsen av allmännyttan och bidra till utvecklingen av hela Sundbybergs stad, vilken växer fram som ett naturligt regioncentra, säger Petra K Ekström.

– Att behålla bolagets fina ingångvärden med stora förväntningar på utveckling och resultat kommer att ställa stora krav på delaktighet, engagemang och nytänkande. Det blir en riktigt spännande resa, säger Petra som nu ser fram emot att lära känna Förvaltarens medarbetare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige