Image

Hemsö uppför gymnasieskola i Västerås

Bygg/Arkitektur Hemsö har fått i uppdrag av Västerås stad att uppföra Widénska gymnasiet. Den planerade byggnaden kommer att ha en uthyrningsbar yta på cirka 5 800 kvadratmeter och den totala investeringen uppskattas till cirka 150 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Januari 2017
Widénska gymnasiet. Bild: Archus
Widénska gymnasiet.

Den nya gymnasieskolan ligger intill Vasagatan i Västerås och bygger vidare på en rad kunskapsbyggnader som ligger längs gatan, till exempel högskolans campus och stadsbiblioteket. Den kommer att ha plats för cirka 480 elever och Västerås stad har tecknat ett hyresavtal på 15 år.

– Vi är både stolta och glada över att ha fått förtroendet att utveckla och bygga en modern skola i Västerås. Hemsö äger och har uppfört ett stort antal skolbyggnader runt om i Sverige under de senaste åren och har för närvarande fyra aktiva skolprojekt igång, säger Jonas Jalkander, regionchef nord på Hemsö.

På gatuplanet kommer det att finnas en inre gata som fungerar som en mötesplats med ett café. På plan två och tre skapas sittplatser för umgänge och studier på broar och balkonger. Inflyttning sker under 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige