Image
Hemfosa köper en vårdfastighet i Vällingby för 195 miljoner kronor.
Hemfosa köper en vårdfastighet i Vällingby för 195 miljoner kronor. Bild: Hemfosa

Hemfosa köper i Vällingby

Transaktioner Hemfosa har tecknat avtal om förvärv av en vårdfastighet i Vällingby till ett värde om 195 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Juni 2016

Det är det andra större förvärv som Hemfosa genomför i Sverige under andra kvartalet i år och ambitionen är att fortsätta växa inom samhällsfastigheter på samtliga tre nordiska marknader. Säljare är Praktikertjänst Fastigheter AB.

Vårdfastigheten, som är en tomträtt, är belägen centralt i Vällingby. Den uthyrbara ytan uppgår till cirka 6 000 kvadratmeter. Den genomsnittliga avtalslängden är cirka 5,3 år och hyresvärdet uppgår till cirka 15,0 miljoner kronor per år.

Uthyrningsgraden är 98 procent och de största hyresgästerna är Praktikertjänst och Aleris som båda bedriver närsjukvård i fastigheten.

– Vårdfastigheten i Vällingby med etablerade vårdaktörer som hyresgäster och stabila kassaflöden passar väl in i Hemfosas växande portfölj av samhällsfastigheter, säger Stina Lindh Hök, Transaktionschef på Hemfosa.

Tillträde beräknas ske den 1 september 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige