Image
Götenehus köper mark för radhusbyggande i Botkyrka.
Götenehus köper mark för radhusbyggande i Botkyrka. Bild: Götenehus

Götenehus köper mark för radhusområde i Botkyrka

Transaktioner Genom avtal med Peab har Götenehus förvärvat mark i kvarteret Flygstationen 1 i Rikstens friluftsstad i Tullinge, Botkyrka kommun. Här kommer 43 radhus och parhus i bostadsrättsform att byggas.
Publicerad den 4 April 2022

Rikstens friluftsstad utvecklas till en levande stadsdel som växer med cirka 100 bostäder per år med varierande boendeformer. Totalt kommer cirka 3 500 bostäder att byggas fram till år 2032. En av grundtankarna med det nya kvarteret är en starkare integrering med naturen vilket medför att kvarteret planeras med parhus och större trädgårdar längst ut mot väster. Här kommer Götenehus att bygga rad- och parhus i två plan mellan 106–130 kvm. I den östra delen av kvarteret som angränsar till Vandrarvägen planeras stadsradhus i två plan om 106 kvadratmeter med uppdelade huskroppar och parkering emellan. Mitt i kvarteret planeras en gång och cykelväg som knyter ihop kvarteret med "smitvägar" ut till naturen.

– Vi är oerhört stolta över att få vara en del av den fortsatta utvecklingen och expansionen av Rikstens friluftsstad. Våra bostäder får direkt närhet till naturmark med sluttningar och ett böljande landskap säger Tobias Lorentzon, affärsutvecklingschef på Götenehus.

– Vi ser en stor efterfrågan på radhus och parhus och tror att många som bor i lägenhet i området vill ta steget till ett större boende, fortsätter Lorentzon.

Säljstart är planerad till hösten 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige