Image

Galjaden säljer i Västerås

Transaktioner Galjaden Fastigheter AB har sålt fastigheten Gasklockan 10 i Västerås till Bostads AB Mimer.
Publicerad den 1 Juli 2016
Annons
Image

Frånträde sker 30 juni. Fastigheten har de senaste åren genomgått ett större detaljplanearbete där bland annat nya byggrätter om cirka 3 500 kvadratmeter har skapats som möjliggör utveckling av fastigheten med bland annat kontor och handel.

– Vi säljer väldigt sällan och generellt vill vi utöka vår fasighetsportfölj på attraktiva orter men när Mimer kom med en förfrågan om att förvärva valde vi att sälja. Det har varit en fantastiskt rolig och lärorik resa för oss att både förvalta och bevara en äldre industrifastighet med några få hyresgäster och parallellt förbereda den för framtiden, genom en ny detaljplan som möjliggör fler byggrätter och ändrad användning med bla kontor och handel. Fastigheten är nu förberedd att utvecklas i linje med Stadens plan och vision av city och 3B-området. Vi lämnar över stafettpinnen med en tomställd och sanerad fastighet till Mimer som kommer utveckla fastigheten till att bli en välkomnande entré till Västerås city med toppmoderna kontor åt sig själva och Mälarenergi, säger Martin Hansson, vd på Galjaden Fastigheter AB.

Gasklockan 10: 18 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta samt 18 000 kvadratmeter mark.

Försäljningen sker genom bolagsaffär.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige