Image

Galjaden köper fastighet i Habo

Transaktioner Galjaden Fastigheter har köpt fastigheten Kämparp 1:8 i Habo som omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 8 100 kvadratmeter.
Publicerad den 1 December 2016
Annons
Image

Säljare är Portsystem 2000, helägt dotterbolag till Assa Abloy Entrance Systems. Fastigheten som består av industri, lager och kontor har en uthyrningsbar yta om cirka 8 100 kvadratmeter samt mark om cirka 20 500 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd till hyresgästen Habo Rostfria.

– Kämparp 1:8 Habo är en välbyggd kommersiell fastighet som på ett bra sätt kompletterar vårt bestånd. Förvärvet är vårt andra på kort tid i Jönköpingsregionen som vi ser som en stabil marknad, säger Martin Hansson, vd för Galjaden Fastigheter.

– Försäljningen gör att Portsystem 2000 AB kan hyra nya, för verksamheten bättre anpassade, lokaler i Jönköping för kontor och reservdelslager. Genom detta koncentrerar vi oss på vår kärnverksamhet, säger Pierre Lindekrantz, vd för Portsystem 2000.

Relier Real Estate Advisor har förmedlat försäljningen på uppdrag av Portsystem 2000.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige