Image

Galjaden köper i Linköping

Transaktioner Galjaden Fastigheter köper fastigheten Glasburken 1 på Roxtorpsgatan i Linköping av Arla Foods. Förvärvet är Galjadens andra i Tornby och fastigheten omfattar cirka 7 000 kvadratmeter kommersiell yta med kyllager och partihandel.
Publicerad den 5 December 2014
Annons
Image

Fastigheten är i det närmaste fullt uthyrd med Arla och Axfood Snabbgross som största hyresgäster.

- Glasburken 1 är en intressant kommersiell fastighet som på ett bra sätt kompletterar och passar in i vårt bestånd. Med sin direkta anslutning till vår tidigare etablering i området stärker vi vår position på en expansiv och intressant marknad i Linköping. För oss som jobbar aktivt och nära våra hyresgäster och deras verksamheter så passar det bra att denna fastighet har större förvaltningsinslag än en normal logistikfastighet, vår ambition är att växa inom logistikfastigheter där ett stort förvaltningskunnande kan göra skillnad, säger Martin Hansson, vd för Galjaden Fastigheter AB.

Efter förvärvet uppgår portföljen till 35 fastigheter med 136 000 kvadratmeter kommersiell yta samt 63 000 kvadratmeter byggrätter.

- Försäljningen är en del av vår strategi att fokusera på kärnverksamheten, att förädla och sälja våra ägare Arlaböndernas mjölk. Det känns bra att Galjaden nu driver fastigheten vidare och vi ser fram emot ett gott samarbete i fortsättningen när vi blir hyresgäst, säger Claes-Göran Walters, fastighetschef på Arla.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige