Image

Första emissionen i Swedavias obligationsprogram

Ekonomi/Finansiering Swedavia har genomfört en första emission om sammanlagt 1,5 miljarder kronor inom ramarna för det MTN-program som etablerades i december 2012.
Publicerad den 4 Februari 2013

Det femåriga obligationslånet består av två delar där 1 000 miljoner upplånas med en fast ränta på 2,5 procent och 500 miljoner med rörlig ränta (Stibor + 0,7 procent).

- Då detta är Swedavias första obligationsemission var det viktigt för oss att komma ut på rätt räntenivå, säger Karl Wistrand, fram till i dag CFO för Swedavia, och från och med i dag vd för Swedavia Real Estate.

- Intresset för företagsobligationer i stabila bolag med starka finanser verkar stort och vi är nöjda med att nu kunna både diversifiera och effektivisera Swedavias finansiering.

Obligationslånet, som upptogs 29 januari, ersätter tidigare banklån och gör det möjligt att fortsätta utveckling av än mer effektiva, hållbara, attraktiva och resenärsvänliga flygplatser.

MTN-programmet (Medium Term Notes) etablerades i december 2012 och innebär att Swedavia har möjlighet att ge ut företagsobligationer om upp till fem miljarder kronor. SEB står som ledarbank för MTN-programmet och är även emissionsinstitut tillsammans med Danske Bank, Nordea, Handelsbanken Capital Markets och Swedbank.

Swedavia har sedan tidigare, utöver banklån, även möjlighet till upplåning om upp till 5 miljarder kronor via ett certifikatprogram.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills ser en fragmenterad fastighetsmarknad

Bolag Savills analyschef Peter Wiman beskriver för Fastighetssverige vad han tror om utsikterna för olika delar av fastighetsmarknaden. Bilden av detaljhandeln är för negativ enligt rådgivningsföretaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY