Image

Förbo planerar för 1 500 nya bostäder

Bygg/Arkitektur Förbo satsar på att utveckla nya bostäder i fyra olika kommuner.
Publicerad den 14 November 2016
Fastighetsutvecklingschef Anna Olá. Bild: Svante Örnberg
Fastighetsutvecklingschef Anna Olá.

– Sammanlagt har vi identifierat möjlighet att bygga cirka 1500 nya bostäder på egen mark i anslutning till våra befintliga områden. För att kunna starta arbetet med planeringen behöver vi söka planbesked hos respektive kommun, berättar Anna Olá, Förbos fastighetsutvecklingschef.

– Nu har vi fått besked om att planarbetet för cirka 600 lägenheter i Balltorp, Mölndal, kan starta 2018. Det ger oss gott om utrymme att utvärdera hur vi kan tillföra värden i bostadsområdet som passar både dagens och morgondagens hyresgäster.

Planbeskedet blir alltså startskottet för ett planeringsarbete som kommer att pågå under 2017 där Förbo tar fram förutsättningar och för en dialog med de boende i området. En uppskattning är att byggstart sker under 2020.

Planbesked har också lämnats för att utveckla Höjdenhemmet i Lerum och bygga cirka 240 lägenheter, varav kommunen kommer att hyra flertalet som vårdboende. Där vill kommunen sätta i gång planarbetet redan under 2017.

För Hulan, Lerum, har besked lämnats sedan tidigare för cirka 150 bostäder och för Säteriet, Mölnlycke, har svar ännu inte kommit. I Kungälv förs samtal med kommunen men planansökan är ännu inte inlämnad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige