Image
Ebab får uppdrag i Stora Sköndal.
Ebab får uppdrag i Stora Sköndal. Bild: Ebab

Ebab får uppdrag i Stora Sköndal

Bolag I Stora Sköndal, 15 minuter från Gullmarsplan och vid Drevvikens vatten utvecklas ett helt nytt område. Visionen är att erbjuda uppemot 6 000 bostäder, med stadsnära service och arbetsplatser för 3 000 personer. Stadsdelen ska integreras med redan etablerade verksamheter som förskolor, vård- och omsorgsboende och högskola. Stiftelsen Stora Sköndal engagerar nu fastighets- och projektutvecklaren Ebab för att skapa den unika miljön.
Publicerad den 3 December 2015
Åsa Hallgren. Bild: Stora Sköndal
Åsa Hallgren. Christer Von Essen. Bild: Stora Sköndal
Christer Von Essen.

Stora Sköndal är ett område som ligger naturskönt nära vattnet med ett centralt läge i Stockholm. Ambitionen är skapa en miljö av mångfald och variation där läget ger alla möjligheter till en spännande miljö. Om beslut tas i Stadsbyggnadsnämnden kan Stiftelsen Stora Sköndal, en organisation utan vinstsyfte, fortsätta att planera området Stora Sköndal.

– Det är otroligt spännande att få vara med och skriva denna historia. Det är unikt att en markägare, som inte är en kommun, i ett så stadsnära läge, avser att utveckla en hel stadsdel. Stiftelsens stora ansvarstagande borgar även för möjligheter att lyckas skapa det unika och socialt hållbara. På Ebab har vi under många år målmedvetet och genom nytänkande utvecklat vår kompetens kring affärs- och fastighetsutveckling för att utveckla hållbara städer. Stora Sköndal är ett bra exempel, säger Thomas Järlö, ansvarig affärsutvecklare på Ebab Fastighetsutveckling.

- Vi vill kunna erbjuda fler människor att bo i det här fantastiska området, och samtidigt skapa ett ännu mer levande stadsdel. Vi vill också kunna utöka våra verksamheter, som äldreboende, boende för ensamkommande flyktingbarn, och boende för personer med behov av extra stöd. Mötet mellan människor med olika bakgrund och förutsättning berikar, det ser vi dagligen bevis på i vårt arbete. Vi vill att fler ska få ta del av dessa unika omgivningar, säger Åsa Hallgren, Stora Sköndals Director.

– Tanken är att vara en mönsterskapare när det gäller att skapa en miljö med plats där människor med olika behov och förutsättningar kan mötas. Vi välkomnar även de som vill studera vårt sätt att arbeta, det berikar oss också, säger Christer von Essen, Stora Sköndals Ekonomi- och fastighetschef.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige