Image

Ebab och BSK Arkitekter samarbetar i Norrköping

Bygg/Arkitektur Ebab och BSK Arkitekter ska förvandla Nyborgs gamla yllefabrik till ett klimatsmart bostads- och kontorshus.
Publicerad den 15 Mars 2016
Den gamla yllefabriken ska bli bostäder och kontor. Bild: BSK Arkitekter
Den gamla yllefabriken ska bli bostäder och kontor.

Yllefabriken ligger precis vid Strömmen i centrala Norrköping. De gamla industribyggnaderna ska inrymma cirka 100 lägenheter med både hyres- och bostadsrätter, samt cirka 5 000 kvadratmeter kontor och handel.

– Att en gammal välbyggd fastighet återbrukas och fylls med nytt liv är en av grundbultarna i projektet. Det gröna innehållet kommer också tydligt att speglas i flera av de lösningar som vi planerar, säger Lennart Berg, vd för Ebab Fastighetsutveckling AB och projektledare för Yllefabriken.

I kvarteret planerar man dessutom mötesplats med kultur- och hållbarhetsförtecken; en destination med spännande småbutiker, matställen och modern kontorsverksamhet. Preliminär byggstart är 2016 och inflyttning preliminärt under 2018.

– Vi kommer särskilt att tillvarata industribyggnadernas unika rumsliga kvaliteter. Takhöjden och de stora fönstren ger en mycket speciell karaktär och fantastiska vyer. Goda förebilder finns i stora städer i andra länder, som New York och Amsterdam, säger Svante Bergman, ansvarig arkitekt på BSK Arkitekter.

Uppdragsgivare är det nybildade Gamlebro AB, som i sin tur ägs av kommunalägda Hyresbostäder, Heimstaden Investment AB och Ståhl Invest i Norrköping AB.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige