Image

Duvan 6 fullt uthyrd

UTHYRNING I Fabeges centralt belägna fastighet Duvan 6 på Klara Södra Kyrkogata på Norrmalm har samtliga lokaler nu hyrts ut. Detta efter tre uthyrningar om sammanlagt drygt 4 000 kvadratmeter.
Publicerad den 2 September 2009

I denna sista etapp har totalt cirka 1 100 kvadratmeter hyrts ut till Polisförbundet, 1 100 kvadratmeter till Tamro och 1 900 kvadratmeter till Småföretagarnas Arbetslöshetskassa.

Hyresperioden för dessa är i snitt cirka fem år och hyresvolymen är totalt cirka 14 miljoner kronor per år.

Genom framgångsrikt uthyrningsarbete och engagerade hyresgäster har det under året etablerats ett centrum med flertalet organisationer med anknytning till idéburen verksamhet. Tidigare har Föreningen JAG, Stockholms Stift, Arbetsgivarföreningen KFO, Sensus och arbetsgivaralliansen/den ideella sektorns arbetsgivarorganisation flyttat in. Den avflyttande hyresgästen, AFA, har totalt lämnat cirka 9 000 kvadratmeter.

– Vi har lyckats väl att finna nya hyresgäster trots konjunkturläget. I och med dessa slutliga avtal, har i stort sett hela Duvan hyrts ut igen, redan innan den tidigare hyresgästen är slutligt avflyttad, säger Christian Hermelin, vd för Fabege.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige