Image

DTZ plockar global koncernchef från JLL

Karriär Tod Lickerman, med lång erfarenhet från Jones Lang Lasalle, blir ny global koncernchef för DTZ.
Publicerad den 19 September 2013
Tod Lickerman. Bild: JLL
Tod Lickerman.

- Vi är mycket glada att tillkännage utnämningen av Tod Lickerman i denna centrala och viktiga roll inom DTZ. Vår förmåga att attrahera en kandidat av Tods kaliber är ett bevis på styrkan och potentialen i DTZ:s plattform. Tod är en veteran i branschen och en begåvad, ledande befattningshavare i toppskiktet. Han delar vår vision om att skapa en världsledare inom fastighetstjänster. Hans omfattande operativa erfarenhet, hans entreprenörsanda och enastående förståelse för behoven hos kunderna blir grunden i det strategiska ledarskap som behövs i nästa fas av DTZ:s utveckling, säger UGL:s vd och koncernchef Richard Leupen.

Tod Lickerman kommer till DTZ med nästan 30 års av erfarenhet inom fastighetsbranschen och har tillbringat större delen av sin karriär inom Jones Lang Lasalle. Till helt nyligen var Tod Lickerman vd för Corporate Solutions (Americas) med ansvar för bland annat utvecklingen av plattformen för integrerade företagstjänster, såsom portföljstrategier, arbetsplatsanalyser, transaktionstjänster, projektutveckling och facility management. Dessutom hade han ansvaret för Healthcare Solutions och integrerade fastighets- och anläggningstjänster till sjukvården, offentliga verksamheter och icke-vinstdrivande företag. Tod Lickerman ansvarade även för facility management-verksamheten i Europa.

Tod Lickerman har en Bachelor of Science-examen i arkitektur vid University of Wisconsin och är registrerad arkitekt i delstaten Wisconsin. Han är en aktiv medlem i CoreNet, IFMA, Tradeline och Sourcing Interest Group.

Vid tillkännagivandet uppmärksammade Richard Leupen insatsen från DTZ:s avgående koncernchef Robert Shibuya:

- Bob har varit en viktig medlem i teamet, med ansvar för förvärvet och integrationen av DTZ Holdings i vårt bredare utbud av fastighetstjänster för att skapa DTZ:s globala närvaro. Jag vill tacka Bob för hans bidrag inom DTZ och önskar honom framgång i hans fortsatta karriär.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige