Image

DTZ sålt för 855 miljoner kronor

Bolag UGL Limited har idag förvärvat samtliga affärsdrivande bolag inom DTZ Holdings plc för cirka 855 miljoner kronor. Företaget blir det tredje största fastighetsservice-/rådgivningsföretaget i världen med en årlig omsättning om 35,3 miljarder kronor. Detta med cirka 53 000 anställda och entreprenörer fördelat på omkring 225 kontor i 45 länder över hela världen. - DTZ i Sverige är ett starkt växande bolag som bara gynnas av att få en stabil ägare, säger Agneta Jacobsson, vd för DTZ i Sverige.
Publicerad den 6 December 2011
Agneta Jacobsson. Bild: DTZ. Bild: DTZ
Agneta Jacobsson. Bild: DTZ.

UGL Limited är ett internationellt serviceföretag som tillhandahåller tjänster för företag och institutioner som är verksamma inom sektorer som infrastruktur, råvaror, järnvägar samt kommersiella fastigheter. Förvärvet stärker UGL:s tjänsteutbud och geografiska närvaro i Asien och Europa, medan DTZ ökar sitt tjänsteutbud och sin närvaro i framför allt USA och Australien.

- Genom att kombinera UGL och DTZ kommer vi att skapa ett av världens största fastighetstjänsteföretag. Den sammanlagda geografiska täckningen gör att vi tillsammans kommer att förändra förmågan att leverera ett integrerat komplett tjänsteerbjudande till kunderna. Vi ser stora möjligheter för tillväxt, säger UGL:s Managing Director och CEO, Richard Leupen.

- DTZ i Sverige är ett starkt växande bolag som bara gynnas av att få en stabil ägare. Det kommer ge oss ännu bättre möjligheter att fokusera på våra kunder. Genom den här affären kan vi ge lokala kunder ännu mer insikt om globala fastighetstrender och våra globala kunder den geografiska täckning som ofta efterfrågas, säger Agneta Jacobsson, vd för DTZ i Sverige.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige